onsdag 11. mai 2011

Nynorskoppgåve!

Eg har valgt Vann til elefantene, og har allereie lest den ut. Temaet i boka er forbudt kjærleik og makt, og det er mykje gjentaking av dette i romanen. Bodskapet er at du skal halde dine venner nære, men dine fiender nærmere.

Forteljaren og hovudpersonen i boka er Jacob, ein mann som følar seg einsam i verda. Vi får høyre hendinga gjennom hans auge, og han beskriver livet sitt som sirkusansatt. I byrjinga av romanen får vi se tilbake til Jacobs yngre dager som dyretammer i samband med sirkuset. Jacob mista foreldra sine i ein ulykke, og det er hensikta til at han havner på Benzinibrødrenes Mest Spektakulære Sirkus. Jacob er ein kjekk og følsom mann, som bryr seg om dyr og andre mennesker rundt seg. Han var en nesten ferdig utdannet veterinær, men klarte ikke å ta eksamen etter foreldra døde. På sirkuset møter han vakre Marlena, som er viktig i handlinga.

:) :) :) :)

1 kommentar:

  1. Ok, Camilla,men pass på at handlingsreferatet ikkje får særlig stor plass når du skal gjennomføre ein episk analyse. Jobb meir med dei ulike elementa og sjekk Panorama for meir teoribakgrunn.

    SvarSlett